link-link oke :D => Home | Himaje UGM | Kedutaan Besar Jepang | About Himadol

#Resep Oishii

Resep Dango




Ingredients:1 1/3 cup joshinko (rice flour)
3/4 cup warm water
Bamboo skewers

For Sauce:
2/3 cup water
1/2 cup sugar
2 1/2 tbsp soy sauce
1 1/2 tbsp katakuriko (dogtooth violet starch) /cornstarch
1 1/2tbsp water




Directions:
- Put rice flour in a bowl and add warm water. Knead the dough well. Make small round dumplings.

- Place the dumplings in a steamer and steam them on high heat for 10 min. Cool the dumplings and skewer them in bamboo sticks (3-4 dumplings each stick.)

- Mix water, sugar, and soysauce in a pan and put it on medium heat. Mix the water and katakuriko starch in a cup and set aside. When the sauce boils, add the starch mixture and mix quickly. Slightly grill the skewered dumplings and brush the sauce over them.



Resep Manju

Manju adalah kue kukus khas Jepang, dan itu adalah tradisional Jepang. Berbagai tambahan digunakan dalam manju. Yang paling populer adalah mengisi Anko (manis pasta kacang Azuki.)

Bahan:
  • 2 1/2 cangkir tepung terigu
  • 4 TSPS. baking powder
  • 1/4 cangkir gula
  • 2/3 cangkir air
  • 3/4 lb. Anko (pasta kacang manis)
Persiapan:
Ayak tepung dan baking powder. Masukkan empat dalam mangkuk besar. Tambahkan gula. Tuang air hangat dalam mangkuk dan uleni adonan sampai halus. Bagi adonan menjadi 12 potongan-potongan. Buatlah bentuk bulat dan ratakan. Taruh sesendok Anko untuk mengisi di tengah adonan. Bungkus adonan Anko dan dibulatkan. Tempatkan manju masing-masing pada lembar memasak kecil. Panaskan dandang di panas tinggi. Tempat manju di kukusan, dan uap untuk 15 menit.

*Membuat 12 kue manju.


Recipe by : Sri-Gading Mewangi








Chat Corner

Mohon berikan pesan, kesan, kritik dan saran agar kominfo himaje ugm menjadi lebih baik lagi. Terimakasih :^)